shofkposternewsize

 SIMPOZIUM SHKENCOR ME LIGJËRUES NDËRKOMBËTARË - RETINOPATIA E PREMATURËVE

 

 

10 NËNTOR 2017 

Të nderuar,

Ju informojmë se Shoqata e Oftalmologëve të Kosovës - SHOFK, do të organizojë simpozium shkencor me ligjërues ndërkombëtarë me temën: Retinopatia e prematurëve - ROP, me datën 10.11.2017, Hotel Emerald, Prishtinë (8.00-16.30).
Ligjërues do të jenë: Prof. Dr. Şengül Özdek (oftalmologe), Assoc. Prof. Dr. Zühal Özen Tunay (oftalmologe) dhe Prof. Dr. Esin Koç (neonatologe) nga Ankara, Turqi.
Simpoziumi është i akredituar me 8 pikë për pjesëmarrësit nga bordi i EVM i Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Kosovës.
Ligjeratat mbahen në gjuhën angleze me përkthim simultan në gjuhën shqipe.
Participimi do të jetë gratis për të gjithë pjesëmarrësit oftalmologë, neonatologë dhe gjinekologë nga Kosova (anëtarë të shoqatave përkatëse). 
Pagesa për pjesëmarrësit e tjerë është 30 euro.
Për pjesëmarrësit do të jetë i siguruar materiali përkatës rreth simpoziumit, kafe pauzat dhe dreka në hotelin ku do të organizohet simpoziumi.

Ju mirëpresim.

Me nderime,
Prof. dr. Naser Salihu, oftalmolog, Kryetar i SHOFK
Dr. med. Burim Zhuri, oftalmolog, Nënkryetar i SHOFK
Dr. med. Mentor M. Gorani, MBA HM, oftalmolog, Sekretar i SHOFK
Dr. med. Belinda Pustina, oftalmologe, Arkatare e SHOFK

 

 

 

 

 

 


22 NËNTOR 2015

KONGRESI I DYTË I OFTALMOLOGËVE TË KOSOVËS ME PJESËMARRJE NDËRKOMBËTARE

Me datë 20-21 Nentor në Hotel Emerald u mbajt Kongresi I Dytë i Oftalmologëve të Kosovës me pjesëmarrje ndërkombëtare.

Në këtë Kongres ishin të pranishëm mbi 200 pjesëmarrës.

Me datë 20 Nëntor, e Premte, Kongresi u hap nga Prof. Naser Salihu, kryetar i Shoqatës së Oftalmologëve të Kosovës. Menjëherë pas hapjes, fjala ju dha Presidentes së Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, e cila filloi fjalimin me këto fjalë:

“Jam e lumtur që gjatë këtyre dy ditëve kryeqyteti i Republikës së Kosovës, Prishtina, do të jetë nikoqir i kësaj ngjarjeje kaq të rëndësishme për shëndetin e njeriut, më konkretisht për shëndetin e syrit.

Shëndeti i dobët i syve dhe verbëria konsiderohen të jenë ndër shkaktarët kryesorë që kufizojnë të ardhurat e njerëzve dhe cilësinë e jetesës së tyre, duke vështirësuar qasjen në shërbimet bazike shoqërore si shkollimi, punësimi dhe zhvillimi profesional.

Aftësia e kufizuar e të pamurit dhe verbëria kanë shumë gjasa të vështirësojnë edhe përpjekjet e individit për të arritur pasuri materiale, status shoqëror dhe planifikim e zhvillim të familjes..”


Poashtu e nderuara Presidente përmendi edhe shpenzimet private të pacientëve që shpenzojnë nëpër shtetet tjera për trajtim të sëmundjeve të syrit si rezultat i mangësive të Sistemit shëndetësor të Kosovës

Kongresin e çmoi si një ngjarje të rëndësishme në kontributin e përmirësimit të kapaciteteve profesionale dhe shërbimeve modern në vendin tonë. Fjalimin e përmbylli me këto fjalë: “Në fund, uroj që diskutimet dhe paraqitjet tuaja të shërbejnë si një shtytje shtesë për avancimin e të ardhmes së oftalmologjisë në Kosovë, në rajon dhe në mbarë botën”.

Përfaqësues i Shoqatës Evropiane të Oftalmologëve ishin Prof. Stefan Seregard, nga Suedia, I cili mbajti njëherësh edhe ligjeratën kryesore në ceremoninë e hapjes së Kongresit, dhe Prof. Marko Hawlina, i cili mbajti ligjeratë për Neurooftalmologjinë. 

Gjatë pjesës shkencore të Kongresit ligjeruan mbi 25 ligjerues të ftuar, të cilët ndanë eksperiencat e tyre në trajtimet e avancuara të Oftalmologjisë. Në mesin e tyre ishin: Barbara Cvenkel – SLLOVENI,  Baris Yeniad – TURQI, Branislava Stirn – SLLOVENI, Brigita Drnovsek- SLLOVENI, Daniel Meller – GJERMANI, Edita Files Bradaric MALI I ZI, Faruk Nisic -  BOSNA AND HERZEGOVINA , Gabor Scharioth – GJERMANI, Iva Dekaris  - KROACI,  Mahmut Kaskaloglu – TURQI, Marko Hawlina – SLLOVENI, Minir Asani – GJERMANI, Murat Karacorlu – TURQI, Ndue Bardhi – SHQIPERI, Nikica Gabric – KROACI, Pajtim Lutaj – SHQIPERI,  Stefan Seregard – SUEDI, Slobodanka Latinovic –SERBI, Tansu Erakgun – TURQI, Vesna Dimovska – MAQEDONI, Vladimir Pfeifer – SLLOVENI, Xhevat Lumi – SLLOVENI.

Organizimi i këtij Kongresi u vlerësua lart nga të pranishmit e sidomos nga ligjeruesit e ftuar, të cilët u shprehën se janë të impresionuar nga kualiteti shkencor si dhe për një mikpritje të shkëlqyer.  Nuk munguan edhe fjalët e mira për organizimin e pjesës sociale të Kongresit.

Lajmin për Kongresin tonë mund ta gjeni edhe në web faqen e Shoqatës Evropiane të Oftalmologëve:  http://soevision.org/news/2nd-congress-of-ophthalmologists-of-kosovo/. 

GALLERY FIRST

MEDIA PRES FIRST

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.